Sosyal Medya

Dünya

Rusya Kazakistan’a mı girmek istiyor?

Aylar önce Nazarbayev’in çığlığını, “Kazakistan’da ortalık karıştırılmak isteniyor” beyanını bu köşeden yazmıştım. Sorumun kritik olduğu ve Kazakistan’la ilgili Rusya’nın planlarının olduğu gerçeği, gün yüzüne çıkmaya başladı.



Sevil Nuriyeva - Star

 

Aylar önce Nazarbayev’in çığlığını, “Kazakistan’da ortalık karıştırılmak isteniyor” beyanını bu köşeden yazmıştım. Sorumun kritik olduÄŸu ve Kazakistan’la ilgili Rusya’nın planlarının olduÄŸu gerçeÄŸi, gün yüzüne çıkmaya baÅŸladı. 

Bir kaç gün önce Kazakistan’da meydana gelen terör saldırısını üstlenen, Kazakistan KurtuluÅŸ Örgütü isimli örgütün, Kazakistan’da mevcut olmadığını istihbarat teÅŸkilatının beyanından anlamaktayız. Ayrıca böyle bir üstlenme haberini de, bu örgütü de ilan eden Radyo Svoboda’dır. Yani Radyo Liberty’nin Rusça bölümü. Batılı medyaya istinat ettiÄŸini söylese de, bir türlü kaynak gösteremedi bu radyo!

Rusya aynen Ukrayna’da yaptığı gibi Rus etnik yapıyı bahane ederek, Kazakistan’ın kuzeyini koparma niyetinde. Nüfusun çoÄŸunluÄŸu Rus olan bu bölgenin ayrılma eÄŸilimi, Sovyetler döneminden mevcut idi. Rusya ısrarla eski Sovyetler BirliÄŸi’ni yeni dizaynda kurgulamak istiyor. Bağımsız Devlet BirliÄŸi’ni kurdu. Yıllardır bu birlikle bir ÅŸey yapamadı. Ãœstüne Avrasya Ä°ttifakı’nı dizayn etti. Åžimdi Kırgızistan’daki son Bağımsız Devletler BirliÄŸi’nin toplantısından da bir netice çıkmadı ve kurum çöküşe mahkûm olmakla karşı karşıyadır. Bağımsız Devletler BirliÄŸi çökerse, akabinde Avrasya Ä°ttifakı da hüsrana uÄŸrayacak. Putin, Rusya’yı bekleyen çöküşü önlemek için, herkesin çöküşü Ã¼zerine Rusya’yı kurtarma niyetinde. Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nazarbayev beyan ediyor ki; “renkli devrim beklenmektedir”. Ukrayna ve Gürcistan’ı örnek göstererek, bunu yapmakta. Oysa Rusya’nın ismini zikretmemekte. Renkli devrimleri yapan, ABD idi. Kazakistan’da böyle bir devrim gayreti etnik çatışmayı getirecek. Dolayısı ile Batı bunun farkında. Nazarbayev, Putin’in tehditlerini açıktan ifade edemiyor. Etnik çatışmadan korkuyor. “Yapılmak istenilen ayaklanmayı acımasızca bastıracağım” diyor Nazarbayev. Bu ne demektir biliyor musunuz? Rusya’nın, “etnik Ruslar tehdit altında” baÅŸlığı ve bahanesiyle, ordusuyla Kazakistan’a girmesi demektir.

Evet, Rusya bunu planlamakta. Rusya, Kazakistan’ın kuzey bölgesini koparmak istemekte. Kazakistan’ın bunu engelleyecek nüfusu söz konusu deÄŸil. Putin kendi çöküşünü önlemek için, yeni kan ve ilhakları hedeflemekte. 

Hasta ve yaralı ayının saldırısı, acımasız olur. Rusya ÅŸu anda, o acımasız ve dengesiz politikalarını üretmekte. Önü alınamaz ise bunun sonucu, YENÄ° SAVAÅž ve KAN olur! Acı olan tarafı da budur ki, Rusya’nın önüne çıkacak ABD’de GAYRÄ° SAMÄ°MÄ° ve Ã‡IKARCI...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.